Hej,,,
Lahko kar soglašam z že napisanim. Mislim pa, da je pri promociji določene vode najbolj pomembno "ustno izročilo"

Ribiči, ki tam dobro lovijo z veseljem o tem razlagajo svojim ribiškim kolegom in naposled se tudi ti odločijo za obisk... In tako se ob dobrem gospodarjenju z vodo, ki je tako ali tako osnovni pogoj, da se ugodni odzivi med ribiči sploh sprožijo, ni bati, da ne bi bile vode tolminskega okoliša dobro obiskane tudi v prihodnje. Da je odziv muharjev res dober potrjujejo tudi številna e-sporočila, ki jih praktično vsak teden dobivam prek svoje spletne strani... Navdušeni so predvsem nad neokrnjeno naravo, čistočo, ujetimi ribami in številnimi možnostmi, ki jih nudi dolina Soče za družinske člane, ki ne muharijo. Vsi pa poudarjajo, da je njihov cilj ujeti kakšno soško lepotico, ne glede na velikost

In večini to tudi uspe, kar ponovno dokazuje pravilne prijeme RD Tolmin pri gospodarjenju z vodami...
Seveda je uvedba revirjev U&S v kombinaciji z ostalimi premišljenimi potezami po mojem mnenju edina prava usmeritev v upravljanju z revirji...Je pa pri tem dobro imeti vselej v mislih osnovni cilj in namen takega upravljanja- ta ne bi smel biti v prekomernem naseljevanju velikih šarenk, temveč predvsem v skrbnem in postopnem večanju deleža avtohtonih vrst rib (soške in lipana). Če se šarenke že vlagajo, pa sem za to, da se vložijo ribe ranga 1+ ali 2+ in da odrastejo v reki... Z ustrezno skrbjo bi tako imeli v U&S (in v ostalih) revirjih tudi čudovite "domače oz. divje" šarenke brezhibnih oblik, ki so gotovo ena najatraktivnejših muharskih rib...
Toliko z moje strani.
Lep muharski pozdrav,
Luka